DE NL IT PT ES CH AT BE LU EN GR DK EU

HØJSTE KVALITET I FORRETNINGSBEKLÆDNING, ARBEJDSBEKLÆDNING OG PPE

Kemisk

Beskyt dine medarbejdere mod farlige kemikalier med vores EN 374 certificerede handsker. Uanset om det er nitril, latex eller PVC, tilbyder vi et bredt udvalg af materialer, der passer optimalt til dit anvendelsesområde. Lær mere om de standarder, der gælder for beskyttelse mod kemiske risici, og hvilke faktorer du skal overveje, når du vælger den rigtige handske.

Sorter faldende

9 vare(r)

Sorter faldende

9 vare(r)

Gule og blå kemiske beskyttelseshandsker mockup-billede med farlige kemiske advarselssymboler

 

Hvorfor overhovedet kemikaliehandsker?

Kemikaliebeskyttelseshandsker er en uundværlig del af arbejdssikkerheden. De beskytter medarbejderne mod farerne fra kemikalier. Uden denne beskyttelse kan der opstå alvorlige skader ved kontakt med giftige stoffer. Kemikaliebestandige handsker er den sidste forsvarslinje mod potentielt dødelige farer. Eksponering for syrer kan for eksempel ikke kun brænde huden, men også skade medarbejderens væv. Men kemikaliebeskyttelseshandsker beskytter ikke kun mod åbenlyse farer som denne, men også mod usynlige trusler, såsom infektion med farlige vira.

 

Hvad er EN 374?

EN ISO 374-1:2016 + A1:2018 standarden specificerer kravene til beskyttelse mod kemiske risici. Det er opdelt i flere niveauer, der hver især er ansvarlige for specifikke test/applikationer og suppleres med:

 

- EN 374-2:2019 + A1:2018, som omhandler handskernes modstand mod gennemtrængning.

- EN 16523-1:2015 + A1:2018 (EN 374-3:2003) som undersøger materialers modstandsdygtighed over for gennemtrængning af kemikalier og flydende kemikalier under kontinuerlig kontakt.

- EN 374-4:2019+A1:2018, som omhandler materialers modstandsdygtighed over for kemisk nedbrydning

- EN ISO 374-5:2016+A1:2018 (+ ISO16604 / Metode B) som omhandler beskyttelse mod bakterier, svampe og vira.

 

Hvordan vælger man det rigtige materiale til beskyttelse mod farlige kemikalier?

Men ingen handske beskytter mod alle kemikalier, da hvert materiale reagerer forskelligt på forskellige kemikalier. Nitrilhandsker er lavet af syntetisk gummi og giver god beskyttelse mod de fleste kemikalier undtagen ketoner. Latexhandsker er lavet af naturgummi og er særligt velegnede til præcise opgaver og giver god beskyttelse mod infektion. PVC-handsker er fremstillet af syntetisk termoplastisk polymer og giver særlig god beskyttelse mod syrer, olier og fedtstoffer, men mindre beskyttelse mod organiske opløsningsmidler. Det er vigtigt, at du forholder dig til de forskellige materialer og deres egenskaber for at vælge den rigtige handske til den respektive anvendelse.

 

I hvilke brancher bruges kemiske handsker?

Beskyttelseshandsker, der beskytter mod skader, der kan forårsages af kemikalier, er essentielle på mange områder. De bruges i sektorer som den kemiske og farmaceutiske industri, landbruget, rengøringssektoren og bilindustrien. Inden for medicin og forskning kommer arbejdere ofte i kontakt med kemikalier dagligt og har derfor brug for handsker, der beskytter dem mod skader og sundhedsrisici. Også i landbruget, under rengøringsarbejde og i bilindustrien kommer arbejdere jævnligt i kontakt med kemikalier og bør derfor udstyre sig med passende beskyttelseshandsker. En investering i dine medarbejderes sikkerhed er en investering i din virksomheds fremtidige levedygtighed.

 

Kemikaliebestandige handsker er afgørende for at beskytte arbejdere mod farlige kemikalier. Med vores EN 374 certificerede handsker tilbyder vi dig et bredt udvalg af materialer, der er ideelle til dit anvendelsesområde. Få mere at vide om vores handsker nu, og beskyt dine medarbejdere mod potentielt dødelige farer. Oplev vores produkter af høj kvalitet nu.